Saturday, December 8, 2012

BREAKING NEWS!!!!


Today is December 8. 2012
and all of you lovely people in Denmark wanna know if there's snow here. 
I can just say that.. It is supposed to snow today and tomorrow in Lake Stevens.

AND!!! At Stevens Pass is there:

26 Fahrenheit - -3,3 celcius

83 inches of snow - 2m and 10cm

48 inches on the last 24 hours - 1m and 21cm

WUHU!!!!:D

Crazy Hair and Make-up Night!!















Karen and I had fun last night!!:D

Got inspired by Lotte Buskbjerg Christensen!!:D

I'll be writing the following in Danish, so you guys actually don't have to think to read it :D

De gør en masse sjove/anderledes ting her i USA..
Lotte Buskbjerg Christensen inspirerede mig lige til at fortælle lidt om nogle af dem :D

Der er altid ost, sukker eller fedt i deres mad. Selv i salater er der ost, i brød er der sukker, på popcorn og i pasta er der smør (de synes det er vildt klamt med ketchup på pasta) osv..
Som Lotte skriver.. "Der er ikke noget man ikke kan putte ost på - og sådan er det bare!"
De laver en masse søde sager, og er ret gode til det :/ - ikke godt for vægten..

De har smør på spray, så man ikke behøves at få fedtede fingre, når man laver mad eller bager.

De elsker alle Teriyaki og kinesisk mad. - ikke lige min stil...
Mad fra bunden her er færdigblandede dåser puttet i en gryde, så putter man lidt ost eller noget i og blander det med nogle lasagneplader eller hvad man nu laver.

De har en masse forskellige fastfood restauranter, ikke bare McDonalds og BurgerKing, men et kæmpe udvalg. Men de er dog også over alt. Lake Stevens har ikke et center, men de har 2 Burgerkings, en McDonalds og en masse andet..

Der er Drive-In til alt!! Helt seriøst..

De bruger helst plastik bestik, tallerkener og glas, jo mindre opvask jo bedre. Desuden bruger de oftest kun gafler til alt. Kan det spises med hænderne gør man det :D PIZZA♥

De bruger GPS, men hvis den ikke lige virker, så har de næsten altid en idé om hvor det er, så prøver man sig bare frem. Ejer man ikke en GPS, og skal hente en ven, så kigger man bare på et kort der hjemme og prøver at finde vej.

De ved vildt lidt om Europa, men er helt vilde med Kina.

De elsker Russiske udvekslings studenter, de synes det er det vildeste i verdenen.

De kender ikke ret meget andet musik end det der er fra USA, og så lige One Direction... -.-

De alle elsker Country musik, det er deres top 1 radio kanal.
Deres tøjstil er næsten det samme som her hjemme, en smule kort, nedringet og stramt - det er kun skolens regler som stopper dem.

De går meget i cowboy bukser. Pigernes har en masse glitter, palietter osv. på bagdelen. Drengenes har bare mærker/tegn (kald det hvad du vil) men det er meget moderne.

De alle elsker at have Yoga Pants på i skole. Det er hvad de har på på de afslappede dage.

De ejer også alle et par cowboy boots.

De kan godt lide min tøjstil (den danske) de synes den er nice.

Man bander ikke. Specielt ikke når der er voksne eller lærere i nærheden.
Jeg bander meget i Danmark, men heldigvis falder det mig ikke naturligt ind at bande på engelsk.

Man kan altid få Exstra Credit i skolen, for ekstra opgaver eller andet.

Her til jul har vi noget der hedder FoodDrive, hvor man samler mad ind til de fattige. På min skole har vi en konkurrence om hvilken 1. period klasse der kan få samlet mest mad ind. Jeg hjælper Mr. Flanders fordi han er min yndlings lære og han er mod hele skolen :O Vi har fået samlet ret meget ind.
Desuden har skolen en politik der siger at man hvert år skal have 15 timer med Community Service for at Gratuade. Så vi har det både sjovt med konkurrencen, gør noget godt for andre og får indtjent vores timer.

Alle kører bil her ovre, nogle gør det selv når de ikke er gamle nok. Og skal man nogle som helst steder hen kører man i bil. Der er simpelthen for langt, også selv om der måske kun er 1 km. Kender ikke én der ejer en cykel.
I Idaho kører alle bil, der er næsten ingen politi, et familiemedlem kørte til en stor by da han var kun 12 år gammel, ingen stoppede ham.

De har enorme biler. ALLE SAMMEN!! kører du på motorvejen er der måske 1/4 "sportsbiler" som de så fint kalder det her ovre. Resten er store fede biler. mange har også biler med mere end 5 sæder i. - også selvom de ikke skal bruge det.

De har helt anderledes lastbiler. Poster lige et billede.
Sådan ser alle Lastbiler/trucks ud i USA :O


Benzin er ret billigt, men dog stadig en høj pris. De brokker sig dog her ovre, også over hvor dyre deres biler er og hvor meget de skal betale i skat. Min mor fortalte min værtsmor hvad vi betaler og hun kiggede bare med store øjne mens hun sagde "Jeg kan godt se at jeg ikke skal sidde her og brokke mig" :D
Det er desuden også meget normalt at alle i familien med kørekort har en bil. Så 4 biler i en indkørsel er helt normalt.

Der er en masse dyr her ovre. Jeg bor lige op af skoven. Der er både Bobcats, Rådyr, Egern og meget mere.

For mange er det normalt at have bordbøn og gå i kirke på søndage.

Lidt om mormonerne (familien): 

Det er meget normalt at have en masse børn.

Mange af mødrene er hjemmegående (ved dog ikke om et er normalt, har bare lagt mærke til at her omkring er)

Man går i kirke hver søndag i 3 timer. 1 time med selve kirke, 1 time hvor du har en slags klasse og 1 time mere med en ny "klasse" (man har en underviser, som lærer en om deres Book Of Mormon osv.)
Er man på ferie eller er søndag juleaften eller julemorgen - så går man stadig.

Man ber' bøn før man spiser, før man går i seng og hver gang man er sammen med en masse/har en aktivitet med mormoner, der begynder man med en bøn og afslutter med en bøn.

Man har Family Night på mandage, hvor man er hele familien sammen og laver noget.

De drikker ikke alkohol og nogle tror på at man heller ikke må drikke ting med koffein fordi det virker opkvikkende og ikke er sundt for kroppen, dvs. de ikke drikker te, kaffe, coca cola osv.

De har en meget stor forståelse for at ikke alle er mormoner - og det er specielt rart, når man lever med dem.

Når de bliver gift, døbt eller "døbt for en anden person" (forklaring følger) sker det i et tempel. Deres templer er altid meget flotte og der bygges hele tiden nye. Holder man ikke alle reglerne der er for mormoner, så er man ikke 'ren' og så kan man ikke komme ind i templet. Derfor, når nogle bliver gift, er det ikke altid hele deres familie og alle deres venner som kan være der til selve ceremonien.

De tror på at når nogle dør (som ikke var mormon) kan man tage til templet og blive døbt/baptized for dem og så giver de dem valget, så de stadig kan blive medlem af mormon kirken.
Det gjorde min værtsfamilie for min værtsmor's rigtige familie. Da hun er adopteret og aldrig nåede at finde ud af hvem hendes forældre var, før de var gået bort. Hun har det bedre nu, hvor hun ved de har givet dem valget (hendes forældre og noget familie).

Mormoner er meget troende, men jeg har været med dem i så lang tid. Nogle er tossede som vi/jeg troede alle var til at starte med, men det er langt fra alle. De er bare helt almindelige mennesker med en anden tro. Men jeg er dog imponeret over at have set hvor meget de tror på det, og det får mig til at tænke de faktisk er ret cool - respekt til dem :D (men bare rolig, jeg bliver aldrig mormon)